![Muffin al rum e cioccolato Muffin al rum e cioccolato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/73b9463e96ed4071b0cd88ea128e477c/Derivates/f2a3ea1f1c398cde1fdf93e9fcf0529a3c09169e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cioccolato fondente (70% di cacao)
- 100 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di zucchero
- 35 g di cacao amaro in polvere
- 1 uovo
- 70 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
- 80 g di latte
- 25 g di Rum
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 500 g di acqua
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1362.5 kJ / 325.7 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 75.5 mg
Alternatywne przepisy
Muffin di mela e limone al vapore
1 Std. 5 Min
Muffin al cappuccino
1 Std.
Crêpes proteiche con burro di arachidi
30 Min
Ciambella noci e caffè al Varoma
2h 30 min
Plumcake alle carote al Varoma
2h
Torta vaniglia con crema inglese (Bimby Friend)
2h
Torta marmorizzata al Varoma
2h
Pane alla banana e nocciole
4 Std.
Minibagel ai cereali con crema di uova, bacon e avocado
1h 10min
Cruffin (TM6)
4h 30min
Muffin sacher al Varoma
30 Min
Torta di albumi al cioccolato
50min