Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de lait
- 3 g de levure boulangère sèche
- 30 g de sucre en poudre
- 300 g de farine T65, et un peu pour le plan de travail
- ½ c. à café de sel
- 1 œuf
- 55 g de beurre, dont 25 g en morceaux et 30 g fondus
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 745 kJ / 177 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche tressée de Noël
1h 45min
Baguette viennoise
2h 30 min
Petits pains au lait
1h 45min
Ciabatta italienne
3h 40min
Bagels américains
2 Std. 50 Min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Cruffins américains
3u. 50min
Fougasse au jambon, tomates et mozzarella
2h 35 min
Pain torsadé cheddar et ciboulette
3h 25 min.
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Pains à burgers américains
3h 15 min