Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g unsalted butter
- 100 g onion, cut into quarters
- 100 g celeriac, cut into pieces (2-3 cm)
- 200 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
- 70 g parsnip, cut into pieces (2-3 cm)
- 130 g turnip, cut into pieces (2-3 cm)
- 25 g plain flour
- 20 g dried bush tomatoes (optional)
- ¼ tsp ground lemon myrtle
- ¼ tsp ground saltbush
- ¼ tsp ground sea parsley
- ¼ tsp bush tomato powder
- ¼ tsp ground pepperleaf
- ¼ tsp ground wattleseed
- 30 g tomato paste
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 50 g red wine
- 250 g water
- 500 g emu fillet steak, cut into strips (6 x 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1517.7 kJ / 362.8 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 234 mg
Alternatywne przepisy
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25min
Braised Lamb Shanks
3 Std. 35 Min
Black rice pudding
25 Std. 5 Min
Korean pickled potato salad (peeler)
25 godz. 10 min
Yang zhou chao fan (Chinese “fried" rice)
35min
Scallops and prawns with XO butter
50min
Citrus dust
4h 10min
Green egg whites and ham omelette
35min
Xi hu niu rou geng (beef broth)
40 min
Oxtail stew with butter bean mash (TM6)
4 Std.
Ube ice cream
12h 10min
Pumpkin and ginger soup
35min