![Emu Stew (Mark Olive) Emu Stew (Mark Olive)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/931710e0b4ff8fb873826a5cff98614c/Derivates/cad3b2e6dbaea6e0a41b64610ca6c5008e2e4850.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g unsalted butter
- 100 g onion, cut into quarters
- 100 g celeriac, cut into pieces (2-3 cm)
- 200 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
- 70 g parsnip, cut into pieces (2-3 cm)
- 130 g turnip, cut into pieces (2-3 cm)
- 25 g plain flour
- 20 g dried bush tomatoes (optional)
- ¼ tsp ground lemon myrtle
- ¼ tsp ground saltbush
- ¼ tsp ground sea parsley
- ¼ tsp bush tomato powder
- ¼ tsp ground pepperleaf
- ¼ tsp ground wattleseed
- 30 g tomato paste
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 50 g red wine
- 250 g water
- 500 g emu fillet steak, cut into strips (6 x 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1517.7 kJ / 362.8 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 234 mg
Alternatywne przepisy
Barbecued pork ribs
Brak ocen
Coconut rice with Asian inspired pork and eggs
40 min
Flank steak with horseradish cream sauce
4h 35min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 godz. 15 min
Mixed grain risotto
1h 25min
Pulled pork burgers
4h 20 min
Steamed Chinese greens
30 min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 godz.
Mashed potatoes for two
30 min
Pulled pork burger
5h
Silky sweet potato mash
25min
Beef tacos
25min