Cupcakes au chocolat avec glaçage à la vanille et à la noix de coco

Cupcakes au chocolat avec glaçage à la vanille et à la noix de coco

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 29 godz. 10 min
18 portions

Składniki

Glaçage à la vanille et à la noix de coco
  • 175 g d'amandes blanchies
  • 700 g d'eau
  • 200 g de crème de noix de coco
  • 50 g de sirop d'érable pur
  • 20 g de miel
  • 1 ½ c. à café d'agar-agar
  • 1 ½ c. à soupe de maïzena
  • 30 g de beurre de cacao
  • 1 ½ c. à café de pâte de vanille
Cupcakes
  • 150 g de sucre roux
  • 200 g de farine de blé
  • 40 g de poudre de cacao
  • 2 c. à café de levure chimique
  • 4 oeufs
  • 140 g d'huile de pépins de raisin
  • 2 c. à café de pâte de vanille

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 279.7 kcal / 1174.6 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 19.2 g
Węglowodany 22.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 61 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...