Gâteau au chocolat et ganache au chocolat

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 parts

Składniki

Le biscuit
  • de beurre, salé ou non salé en morceaux et un peu pour les moules
    200 g
  • de chocolat fondant en morceaux
    200 g
  • d'eau
    100 g
  • de farine fermentante
    250 g
  • de poudre de cacao (tout type)
    25 g
  • de sucre roux
    180 g
  • de sucre en poudre
    180 g
  • œufs
    3
  • de crème fraîche, min 30% M.G.
    80 g
Le glaçage
  • de chocolat fondant en morceaux
    200 g
  • de beurre, salé ou non salé en morceaux
    200 g
  • de sucre glace
    200 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 726.7 kcal / 3040.7 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 44.2 g
Węglowodany 78.6 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 26.7 g
Sód 283.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...