Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine et un peu plus pour fariner (voir conseil)
- 325 g d'eau
- 25 g d'huile d'olive
- 1 ½ c. à café de sel
- ¼ de c. à café de levure boulangère sèche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2064 kJ / 488 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Pain de mie
3h
Pain vaudois à la croix
13 godz. 30 min
Pères Noël en pâte
2 Std. 10 Min
Œufs colorés en orange
55 min
Petits pains au lait
2 Std. 5 Min
Grittibenz sucré
2h 15 min
Pain d'épeautre et de blé
12h
Pain d’épeautre aux noisettes
2 Std. 50 Min
Cake au citron
1h 5min
Pain de campagne au levain
28 Std. 10 Min
Pâte à pizza italienne
2 Std. 5 Min
Sauce bolognaise
3 godz. 15 min