Cupcakes au chocolat et crème au beurre sans gluten

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 morceaux

Składniki

Les cupcakes sans gluten
  • d'amandes blanchies
    150 g
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de maïzena
    50 g
  • de poudre de cacao (tout type)
    2 c. à soupe
  • œufs
    3
  • de lait
    50 g
  • d'huile végétale
    50 g
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
  • de levure chimique
    15 g
Le glaçage à la crème au beurre
  • de beurre froid, en cubes
    200 g
  • blancs d'œufs (à partir d'œufs moyens)
    2
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de sel
    2 pincées
  • de confiture de fraises à température ambiante
    4 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 341.7 kcal / 1429.6 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 24.9 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Sód 155.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...