Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, cut into rounds
- 20 g oil of choice
- 1 brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 250 g chicken thigh fillets or skinless chicken breast fillets, cut into cubes (3 cm) and patted dry with paper towel
- 1 ¼ tsp sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 2 fresh tomatoes (approx. 300 g), cut into 1-2 cm pieces
- 20 g tomato paste
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 300 g basmati rice
- 550 g cold water
- 1 cinnamon quill
- 10 green cardamom pods, crushed
- 4 eggs, cold
- water (to the 1L fill level)
- Greek yoghurt, to serve
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- 1 - 2 fresh long red chillies, sliced, to garnish
- cashews, toasted, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2440.7 kJ / 583.4 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 76.1 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 814.4 mg
Alternatywne przepisy
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10min
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45min
Ghee Roasted Chicken
1h 15min
Creamy beef curry
1h 15min
Creamy chicken curry and rice
45min
Jeera rice (Cumin rice - TM6)
45min
Indian Pilaf Rice
1u.
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27h 20min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1u.
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1u. 50min