![Rum and raisin ice cream Rum and raisin ice cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/697e4708d88b08e74ab6f1e61f5277c0/Derivates/030488c81e71a99064004a118d05288fa642ac94.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g raisins
- 110 g dark rum
- 400 g full cream milk
- 400 g pouring (whipping) cream
- 100 g golden syrup
- 6 egg yolks
- 1 pinch salt (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1340.9 kJ / 320.5 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 61 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 Std. 20 Min
Citrus dust
4h 10min
Roast pork with sage and cranberry stuffing (MEATER+®)
3h 35min
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24 Std. 25 Min
Strawberry and meringue semifreddo
12h 15min
Waffle cones
35 min
Creamy yoghurt ice cream
24 Std. 10 Min
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45 min
Mini fruit cakes
25hod. 40min
Steamed Egg Cups
20 min
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45 min
Edna's lemon curd teacake
40 min