Urządzenia i Akcesoria
Rum and raisin ice cream
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 10 min
10 portions
Składniki
-
raisins250 g
-
dark rum110 g
-
full cream milk400 g
-
pouring (whipping) cream400 g
-
golden syrup100 g
-
egg yolks6
-
salt (optional)1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
61 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
1340.9 kJ /
320.5 kcal
Tłuszcz
18.4 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
31.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beef, ale and dumpling stew
2 godz. 55 min
Tomato Chutney
20 min
Beef stock paste
3 godz.
Snowflake Crisp Nougat
20 min
Thai-style fish cakes
30 min
Pork in green pepper and cognac sauce
50 min
Beef rendang
6 godz. 20 min
Hearty seafood chowder
45 min
Seafood and corn chowder
40 min
Rich Fruit Cake
25 godz. 25 min
Meatballs in a sticky plum sauce
1 godz. 25 min
Rose Harissa
20 min