Rum and raisin ice cream

Rum and raisin ice cream

4.5 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 10 min
10 portions

Składniki

  • raisins
    250 g
  • dark rum
    110 g
  • full cream milk
    400 g
  • pouring (whipping) cream
    400 g
  • golden syrup
    100 g
  • egg yolks
    6
  • salt (optional)
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 320.5 kcal / 1340.9 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 18.4 g
Węglowodany 31.5 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 61 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...