Rum and raisin ice cream
TM6 TM5 TM31

Rum and raisin ice cream

4.6 (28 ocen)

Składniki

  • 250 g raisins
  • 110 g dark rum
  • 400 g full cream milk
  • 400 g pouring (whipping) cream
  • 100 g golden syrup
  • 6 egg yolks
  • 1 pinch salt (optional)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1340.9 kJ / 320.5 kcal
Białko
4.2 g
Węglowodany
31.5 g
Tłuszcz
18.4 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Błonnik
0.9 g
Sód
61 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy