Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 2 ¼ TL Salz
-
750
g Drillinge
lub 750 g Kartoffeln, festkochend, klein - 200 g grüne Bohnen, halbiert
- 1 Birne, groß, nicht zu weich, ungeschält, in Stücken (1,5 cm)
- 15 g Öl
- 150 g Speckwürfel
- 200 g Zwiebeln, halbiert, in Scheiben (5 mm)
-
3
Stängel Bohnenkraut, abgezupft
lub 1 TL Bohnenkraut, getrocknet - 100 g Fleischbrühe, flüssig
- 30 g Weißweinessig
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1986 kJ / 475 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Gemüse-Salat
1 godz.
Mangold-Gnocchi-Salat
25 min
Nudelsalat mit Mango-Curry-Dressing
1sa 10 dk
Tomatensalat mit Aprikosen und Serrano
25 min
Fenchel-Trauben-Salat
10 dk
Kartoffelsalat mit Spargel und Räucherlachs
1 godz.
Spargelsalat
20min
Deftiger Kartoffelsalat
2 Std.
Spargel-Kartoffelsalat "Sylter Art"
1 godz.
Birnen-Bohnen-Speck-Suppe
40min
Weizen-Ofengemüse-Salat
1 godz.
Mediterraner Kartoffelsalat
1sa 10 dk