Kartoffelsalat mit Birnen-Bohnen und Speck

Kartoffelsalat mit Birnen-Bohnen und Speck

4.6 204 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Salz
    2 ¼ TL
  • Drillinge
    750 g
    750 g Kartoffeln, festkochend, klein
  • grüne Bohnen halbiert
    200 g
  • Birne groß, nicht zu weich, ungeschält, in Stücken (1,5 cm)
    1
  • Öl
    15 g
  • Speckwürfel
    150 g
  • Zwiebeln halbiert, in Scheiben (5 mm)
    200 g
  • Bohnenkraut abgezupft
    3 Stängel
    1 TL Bohnenkraut, getrocknet
  • Fleischbrühe, flüssig
    100 g
  • Weißweinessig
    30 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Senf
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 10 g
Kalorie 1986 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 6.8 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...