Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 10 g Öl
- 300 g Kartoffeln, in Würfeln (2 cm)
- 500 g Spitzkohl, ohne Strunk, in Streifen (1 x 3 cm)
- 200 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 100 g Sahne
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 50 g rote Linsen, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1241 kJ / 296 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 9.7 g
Alternatywne przepisy
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35min
Stielmuseintopf mit Feta
1h
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1h 10min
Stielmus-Untereinander
50min
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35min
Steckrüben mit Kartoffeln
40min
Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce
50min
Kartoffel-Kohlrabi-Gemüse
25 Min
Kohlrabi-Kartoffel-Stampf
45min
Wirsing-Möhren-Curry
1h 10min
Wirsing Untereinander mit Nürnberger Bratwürstchen
40min
Grünkohl mit Kartoffeln und Mettwürstchen
45min