
Urządzenia i Akcesoria
Schmorgurken mit Hack nach Omas Art
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert50 g
-
Knoblauchzehe1
-
Öl20 g
-
Hackfleisch, gemischt grob zerzupft400 g
-
Dill abgezupft, Stiele in kleinen Stücken (1 cm)50 g
-
Wasser415 g
-
Pfeffer½ TL
-
Salz1 TL
-
Paprika edelsüß½ TL
-
Zucker30 g
-
Apfelessig40 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Kartoffeln, festkochend in Stücken (2-3 cm)500 g
-
Gurken geschält, längs halbiert, entkernt, in Scheiben (1 cm)400 g
-
Speisestärke15 g
-
Crème fraîche100 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
524 kcal /
2191 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
24 g
Sód
661 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 3/2023
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy