Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Öl
- 400 g Hackfleisch, gemischt, grob zerzupft
- 50 g Dill, abgezupft, Stiele in kleinen Stücken (1 cm)
- 415 g Wasser
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Salz
- ½ TL Paprika edelsüß
- 30 g Zucker
- 40 g Apfelessig
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 500 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken (2-3 cm)
- 400 g Gurken, geschält, längs halbiert, entkernt, in Scheiben (1 cm)
- 15 g Speisestärke
- 100 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2191 kJ / 524 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 661 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Eintopf
40 min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min
Hähnchen-Lasagne-Suppe mit Bohnen
50 min
Kürbisragout mit Bratwurst
30 min
Hacksteak mit Rote Bete (Biff à la Lindström) und Kartoffelstampf
45 min
Steckrüben-Grünkohl-Eintopf mit Mettwurst
50 min
Winter-Weißkohlsuppe mit Bratwurstklößchen
1h
Nanas Schnippelbohnen-Topf
35 min
Schmorgurken
30 min
Wirsing-Hackfleisch-Auflauf
1h 30min
Senfeier mit Kartoffeln
1h
Senfeier
1h 5 min