Chana Masala

Chana Masala

4.2 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 portions

Składniki

  • garlic cloves to taste
    1 - 2
  • fresh green chilli halved, deseeded if desired
    1
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    15 g
  • vegetable oil
    15 g
  • onions quartered
    50 g
  • ground coriander
    1 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • Kashmiri chilli powder
    1 tsp
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • tinned chopped tomatoes
    200 g
  • cooked chickpeas (drained weight)
    300 g
    130 g dried chickpeas, soaked overnight, then boiled for 45 minutes until tender
  • water
    150 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • garam masala
    ½ tsp
  • lemon juice
    ½ Tbsp
  • fresh coriander leaves chopped, for garnishing
    5 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 995.1 mg
Białko 33.4 g
Kalorie 2924.7 kJ / 699 kcal
Tłuszcz 17.6 g
Błonnik 21.9 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 107.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...