Urządzenia i Akcesoria
Lentil Curry (Dahl)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
dried red lentils200 g
-
water500 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground turmeric1 tsp
-
pandan leaf tied in a knot1
-
coconut cream60 g
-
oil60 g
-
mustard seeds½ tsp
-
cumin seeds½ tsp
-
fenugreek seeds½ tsp
-
red onion quartered1
-
garlic clove1
-
bird's eye chillies, fresh deseeded if preferred2
-
fresh curry leaves3
-
tomato diced (1 cm)1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
10 g
Kalorie
1034 kJ /
246 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paneer Makhani
1h
Dal Makhani
9h 30min
Chana Masala
45min
Palak Paneer
45min
Coconut Dhal
20min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Tarka Dal
9h 5min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Vegetable Biryani
50min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Coconut and Spinach Dahl
50min