Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
½ - 1
rote Chilischote, frisch, entkernt
lub ½ - 1 rote Chilischote, getrocknet - 100 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 120 g Wasser
- 40 g Himbeeressig
- 50 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 757 kJ / 181 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sesambutter
5min
Tomaten-Dukkha
55min
Frankfurter Kräuter-Pesto
15min
Aprikosendressing
5min
Aprikosensenf
1 Std.
Orangen-Curry-Dressing
10min
Gruyère-Butter mit Haselnüssen
1 Std. 50 Min
Joghurt-Ingwer-Dressing
10min
Balsamico-Gelee
5 godz. 20 min
Tahini-Dressing
40 Min
Sansibar-Hausdressing für grüne und bunte Salate
10min
Persisches Pesto
5min