Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 500 g riz long blanc (voir conseil)
- 500 - 900 g d'eau
- ½ - 1 c. à soupe d'huile végétale
- ½ - 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 969.5 kJ / 229.1 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuisson du riz
25 min
Mode Cuisson des oeufs
20 min
Cuire du riz long complet
55 min
Cuisson du riz jasmin
35 min
Cuisson du riz basmati
35 min
Pommes de terre Cuisson lente (TM6)
45 min
Sauce béchamel
15 Min
Cuisson du boulgour moyen
35 min
Cuisson du riz basmati
35 min
Cuisson des pâtes
25 min
Cuisson du riz
25 min
Cuisson de l'épeautre complet
35 min