
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de pain blanc rassis, en petits morceaux
- 6 brins de persil frais les feuilles uniquement
- 80 g d'oignons coupés en 2
- 500 g de viande de boeuf hachée divisée en 3-4 parties
- 1 oeuf
- 1 ¾ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre noir moulu
- 3 c. à café de poudre de paprika doux
- 1 c. à café de thym déshydraté
- 100 g de concentré de tomates
- 550 g d'eau
- 1 - 2 gousses d'ail
- 50 g de beurre en morceaux
- 400 - 500 g de pommes de terre moyennes, en tranches (0,5 cm)
- 2 - 3 poivrons verts, en segments (3-4 cm)
- 1 - 2 tomates coupées en 4
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 552 kcal / 2311 kJ
- Białko
- 32 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Błonnik
- 6.5 g