Moussaka à la turque

Moussaka à la turque

4.3 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • 400 g de pommes de terre moyennes, en tranches (1 cm)
  • 400 g d'aubergines en tranches (1 cm)
  • 100 g d'oignons coupés en 2
  • 600 g de viande de boeuf hachée, maigre divisée en 4-5 morceaux
    600 g de viande d'agneau hachée, divisée en 4-5 morceaux
  • 150 g d'eau
  • 2 c. à café de sel
  • 30 g d'huile d'olive
  • 500 g de tomates pelées, hachées (2-3 cm)
  • 1 c. à café de poivre noir moulu
  • 1 feuille de laurier déshydratée
  • 20 g de concentré de tomates
  • 1 poivron vert en morceaux (3-4 cm)
  • 1 tomate tranché (0,5 cm)

Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 24 g
Kalorie 1472.5 kJ / 351.4 kcal
Tłuszcz 19.2 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 17.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...