Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelado de papas
- 600 g de agua, para pelar
-
200
g de papas, trozos de 5 cm
lub 200 g de papas cambray, del mismo tamaño - 1 diente de ajo, pelado
- 120 g de cebolla, en trozos
- 500 g de jitomate, en cubos (1 cm)
- 20 g de aceite de maíz
- 1 cdita de sal rosa del himalaya, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 700 g de agua
- 1 cubo de caldo de carne
- 650 g de filete de res, en cubos (2 cm)
Pelado de chiles
- 3 chiles poblanos medianos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1354.3 kJ / 323.7 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 860.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Costillas dulces marinadas en té negro con vegetales al vapor y arroz
1hod. 40min
Mole de olla de la abuela
1hod. 40min
Frijoles Maneados
20min
Sandwich Reuben de res a la parrilla
Brak ocen
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20min
Fruta fresca con miel y limón
Brak ocen
Arroz huérfano (Nuevo León)
1 godz.
Entomatadas de pollo
40min
Crepas de Pollo
1 Std. 35 Min
Arroz rojo a la mexicana con carne de cerdo
45 min
Caldo de queso
40min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 godz. 30 min