Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de jitomate cruda
- 230 g de jitomate
- 25 g de cebolla
- chile serrano, al gusto
- 5 g de cilantro
- ¼ cdita de sal fina
Tacos de papa
- 1000 g de agua
- 570 g de papas, peladas y cortadas en trozos (3 pzas. aprox.)
- 1 cdita de sal fina
- 40 g de aceite de oliva
- 14 tortillas de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 523.5 kJ / 124.6 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tradicional sopa de fideo
35 Min
Enchiladas de pollo
40min
Tortitas de papa
1h
Tostadas de picadillo
1h 10min
Yakimeshi vegetariano
35 Min
Flautas de res
1h
Pasta al poblano
35 Min
Papas con chorizo
40min
Taquitos dorados de papa y chorizo vegetariano
55min
Rajas con queso
25 min
Enfrijoladas
30min
Torta de chilaquiles de la Condesa
35 Min