Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 160 g di acqua
- 1 cucchiaio di zucchero
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di lievito di birra fresco
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 10 g di strutto
- 10 g di sale
Farcitura
- 100 g di Provolone semipiccante a pezzi (1-2 cm)
- 1000 g di cipolle a pezzi
- 500 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 5 pomodorini ciliegia
- 3 filetti di acciughe sott'olio, sgocciolati
- 10 g di sale
Terminare la preparazione
- 100 g di olive nere denocciolate a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1523 kJ / 364 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cartellate
1 godz. 5 min
Minestra di fave con cicoria
50 dk
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55min
Scarcella di pasqua ripiena
55min
Pasticciotti leccesi
1sa 15 dk
Pizzi leccesi
6h
Pitta rustica salentina
1 Std. 40 Min
Pucce
7sa
Focaccia barese
2h 55 min
Pizza barese ai pomodorini
2 Std.
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 Std. 20 Min
Pettole pugliesi
3h