![Calzone pugliese alle cipolle Calzone pugliese alle cipolle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BB2B8765-C153-471C-88EB-528B02813A4A/Derivates/e5ba0ff6-336a-45e5-922d-a5f0ba5562fc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 160 g di acqua
- 1 cucchiaio di zucchero
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di lievito di birra fresco
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 10 g di strutto
- 10 g di sale
Farcitura
- 100 g di Provolone semipiccante a pezzi (1-2 cm)
- 1000 g di cipolle a pezzi
- 500 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 5 pomodorini ciliegia
- 3 filetti di acciughe sott'olio, sgocciolati
- 10 g di sale
Terminare la preparazione
- 100 g di olive nere denocciolate a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1523 kJ / 364 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sasanelli gravinesi
45min
Pucce
7 Std.
Scarcella di pasqua ripiena
55min
Cartellate
1 godz. 5 min
Panzerotti
5h
Pasticcio altamurano
3 Std. 30 Min
Pettole pugliesi
3ч.
Pitta rustica salentina
1h 40min
Minestra di fave con cicoria
50min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 godz. 20 min
Focaccia barese
2h 55min
Pizza barese ai pomodorini
2h