Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym

Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym

4.7 241 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 porcji

Składniki

Pampuchy
  • 100 g mleka
  • 10 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 20 g świeżych drożdży pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży
  • 255 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 15 g kakao, niesłodzonego, naturalnego
  • 1 jajko
  • 30 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • 10 kostek białej czekolady
  • 500 g wody
Sos truskawkowy
  • 450 - 500 g truskawek, świeżych
    450 - 500 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 40 - 80 g cukru
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 100 g mleka
    100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • owoce jagodowe, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 142.9 mg
Białko 5.8 g
Kalorie 961.7 kJ / 229.9 kcal
Tłuszcz 6.8 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...