Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 500 - 800 g selera naciowego, bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 84 kJ / 20 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 125 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40min
Gotowanie na parze szpinaku (500 g)
15 Min
Gotowanie na parze selera naciowego (200-400 g)
30 Min
Gotowanie na parze korzenia selera (500-800 g)
30 Min
Gotowanie na parze pora (200-400 g)
25 min
Gotowanie na parze cukinii (550-800 g)
30 Min
Brokuły i cukinia na parze (BLW, dla dzieci)
15 Min
Gotowanie na parze papryk (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 Min
Gotowanie na parze papryki (100-300 g)
15 Min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 min