Rozeta pizzowa do odrywania
TM6 TM5

Rozeta pizzowa do odrywania

4.4 (506 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 500 g mąki pszennej
  • 250 g wody
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka)
  • 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta cukru

Nadzienie

  • 1 cebula, przekrojona na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 170 g szynki gotowanej, pokrojonej na kawałki
  • 170 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
  • 85 g koncentratu pomidorowego
  • ¼ łyżeczki cukru
  • 1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna, do oprószenia
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki mleka

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1751.8 kJ / 418.7 kcal
Białko
17.3 g
Węglowodany
52.7 g
Tłuszcz
15.4 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Błonnik
2.9 g
Sód
927.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy