Panna cotta au chocolat blanc et fruit de la passion

Panna cotta au chocolat blanc et fruit de la passion

4.7 46 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 40 min
6 portions

Składniki

La panna cotta
  • 500 g de demi-crème
  • 30 g de sucre
  • 2 feuilles de gélatine ramollies env. 5 minutes dans de l’eau froide, essorées
  • 50 g de chocolat blanc en morceaux (2 cm)
Le coulis de fruit de la passion
  • 100 g de jus d'orange
  • 1 c. à café d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
  • 2 c. à soupe de miel liquide
  • 4 fruits de la passion coupés en deux, pulpe prélevée
Le dressage
  • 20 g de chocolat blanc (voir conseil)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 513 kcal / 2139 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...