Wersje kompatybilne
Panna cotta au chocolat blanc et fruit de la passion
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La panna cotta
- 500 g de demi-crème
- 30 g de sucre
- 2 feuilles de gélatine, ramollies env. 5 minutes dans de l’eau froide, essorées
- 50 g de chocolat blanc, en morceaux (2 cm)
Le coulis de fruit de la passion
- 100 g de jus d'orange
- 1 c. à café d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 2 c. à soupe de miel liquide
- 4 fruits de la passion, coupés en deux, pulpe prélevée
Le dressage
- 20 g de chocolat blanc (voir conseil)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2139 kJ / 513 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30 Min
Panna cotta
6hod. 15min
Tiramisu fraises-sureau
3 Std. 15 Min
Pannacotta au coulis de mangue
4 Std. 15 Min
Mousse au thon
5 menit
Tarte au chocolat au lait et fraises
4 godz. 45 min
Crumble au chocolat blanc, citron vert et à la mangue
2 Std. 45 Min
Cheesecake au citron et crunch aux noisettes
4 godz. 35 min
Macarons au caramel
1h 50min
Cheesecake New York
6 Std. 30 Min
Gâteau à la crème
45 dk
Mousse au Toblerone®
3h 10min