Wersje kompatybilne
Panna cotta au chocolat blanc et fruit de la passion
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La panna cotta
- 500 g de demi-crème
- 30 g de sucre
- 2 feuilles de gélatine, ramollies env. 5 minutes dans de l’eau froide, essorées
- 50 g de chocolat blanc, en morceaux (2 cm)
Le coulis de fruit de la passion
- 100 g de jus d'orange
- 1 c. à café d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 2 c. à soupe de miel liquide
- 4 fruits de la passion, coupés en deux, pulpe prélevée
Le dressage
- 20 g de chocolat blanc (voir conseil)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2139 kJ / 513 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Caramels au beurre salé
1 godz. 45 min
Amandes cacao moka
50 min
Mousse au thon
5min
Coulis de framboises
10min
Frappé banana split
15 Min
Crumble au chocolat blanc, citron vert et à la mangue
2h 45min
Panna cotta
6h 15min
Tarte aux pommes façon crumble (TM6)
2h 30min
Pannacotta au coulis de mangue
4h 15min
Tiramisu stracciatella
2h 30min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Mousse au Toblerone®
3h 10min