Pasztet

4.8 12 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
16 porcji

Składniki

  • 1000 g wody
  • 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 - 2 liście laurowe, suszone
  • 130 g wołowiny pokrojonej na kawałki
  • 130 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na kawałki
  • 130 g steku z karkówki, bez kości pokrojonego na kawałki
  • 130 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na kawałki
  • 130 g warzyw, mieszanych (marchewki, korzenia pietruszki, cebuli), pokrojonych na kawałki
  • 5 g grzybów, suszonych krajanki (maślaków, podgrzybków lub borowików), tylko kapelusze
  • 130 g wątróbki drobiowej pokrojonej na większe kawałki
  • ½ bułki suchej (ok. 40 g)
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - ¾ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 2 jajka
  • masło do posmarowania formy
  • bułka tarta do posypania formy

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 153.4 mg
Białko 8.4 g
Kalorie 473.2 kJ / 113.1 kcal
Tłuszcz 7.7 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...