
Urządzenia i Akcesoria
Babeczki ziemniaczane
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście4 gałązki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki500 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 - 3 szczypty
-
masła30 g
-
mąki pszennej120 g
-
jajka2
-
różyczek brokułu (patrz wskazówka)75 g
-
pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki, do dekoracji
-
czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w 5 mm paski, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
131.9 kcal /
551.7 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
4.3 g
Węglowodany
18.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
237 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Placuszki z salsefii
1 godz.
Czekoladowe jajka z migdałami
3 godz. 15 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM5)
20 min
Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem
1 godz.
Eliksir wiedźmy
10 min
Aioli
5 min
Wielkanocny placek ziemniaczany
2 godz. 15 min
Koncentrat bulionu cielęcego w kostkach
55 min
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
14 godz. 50 min
Omułki zapiekane z ziołową bułką tartą
1 godz. 15 min
Bułeczki z solą gruboziarnistą
4 godz. 30 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45 min