Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody, plus dodatkowa ilość osolonej wody do gotowania
- 400 g ziemniaków, mączystych, obranych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa porcja do posypania blatu
- 100 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- 1 żółtko
- sól, do smaku
- śliwki lub brzoskwinie, bez pestek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1231.5 kJ / 294.4 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 104.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jagodowe kluski leniwe
50min
Cepeliny z serem
24 Std. 50 Min
Agrestowy chutney
40 min
Konfitura z płatków róży
15 Min
Pierogi z serem i jagodami
1h 15min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25min
Knedle twarogowe z morelami
35min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2h
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1h 30min
Pierogi ruskie
1h 30min
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3 Std. 10 Min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2u. 10min