
Urządzenia i Akcesoria
Knedle z owocami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody plus dodatkowa ilość osolonej wody do gotowania
-
400 g ziemniaków mączystych, obranych, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja do posypania blatu
-
100 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
1 żółtko
-
sól do smaku
-
śliwki lub brzoskwinie, bez pestek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
294.4 kcal /
1231.5 kJ
Białko
10.5 g
Tłuszcz
2.6 g
Węglowodany
56.6 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
104.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kluski śląskie
30 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Konfitura z płatków róży
15 min
Jagodowe kluski leniwe
50 min
Jabłka w cieście
1 godz.
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Knedle twarogowe z morelami
35 min
Buchty z sosem truskawkowym
1 godz. 20 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1 godz. 30 min