Urządzenia i Akcesoria
Knedle z owocami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody plus dodatkowa ilość osolonej wody do gotowania
-
400 g ziemniaków mączystych, obranych, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja do posypania blatu
-
100 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
1 żółtko
-
sól do smaku
-
śliwki lub brzoskwinie, bez pestek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
104.6 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
1231.5 kJ /
294.4 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
56.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Knedle twarogowe z morelami
35 min
Szarlotka tatrzańska (TM5)
2 godz.
Konfitura z płatków róży
15 min
Jagodowe kluski leniwe
50 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Jabłka w cieście
1 godz.
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3 godz. 10 min
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 godz.
Pierogi leniwe
45 min
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1 godz. 30 min
Buchty z sosem truskawkowym
1 godz. 20 min