Urządzenia i Akcesoria
Ciasto kruche wytrawne
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
18 porcji
Składniki
-
150 g mąki pszennej
-
75 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
50 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
65.3 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
251.9 kJ /
60.2 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kruche ciasto z wiśniami
1 Std. 20 Min
Biszkopt
1 Std. 50 Min
Ciasto kruche słodkie
2 Std.
Ciasto francuskie szybkie
1 Std. 20 Min
Piana z białek
5 Min
Gnocchi alla romana
2 Std.
Zupa z dyni piżmowej, ryba z ryżem i warzywami oraz owoce z kruszonką
1 Std.
Mieszanka do wypieku chleba proteinowego
10 Min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 Std. 35 Min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 Std. 35 Min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 Std. 30 Min
Sos beszamelowy
15 Min