Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g água
- 6 c. chá de azeite
- 1000 g batata, casca vermelha cortada em pedaços (5 cm aprox.)
- 300 g caldo de carne líquido
- 4 ovos (embrulhados em película aderente)
- 1 c. sopa de mel
- 4 c. sopa de mostarda de Dijon
- 1 talo de aipo fatiado finamente
- 1 - 2 cornichons cortados em cubos pequenos
- 4 - 6 pés de cebolinho picado
- 2 pitadas de pimenta preta
- 2 pitadas de paprika
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1049.1 kJ / 250.7 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 287.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão caseiro
2h
Tempero picante para grelhados
Brak ocen
Salada japonesa de caranguejo fingido (salada kani) - TM6
15 Min
Salada de cuscuz com beringela
30 Min
Uma massa duas utilizações
45 Min
Tisana de louro, canela, erva-doce e limão
10 Min
Arroz carolino com refogado de alho
40 dk
Morgado de figo
1sa
Salada coleslaw - TM6
10 Min
Alho em conserva
15 Min
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1sa
Alho (Modo descascar)
5 Min