Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 pés de salsa
- 5 pés de manjericão
- 6 pés de tomilho-limão
- 80 g queijo parmesão
- 1000 g água
- 1000 g polvo descongelado
- 120 g alho-francês, só a rama verde escura cortada em pedaços
- 100 g talo de aipo cortado em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de pimenta rosa
- 150 g chalota
- 2 dentes de alho
- 50 g manteiga
-
100
g espumante
lub 100 g champanhe - 350 g arroz p/ risoto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2160.8 kJ / 516.5 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 989.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de vinho tinto e cogumelos
35 min
Ovos Benedict
20min
Torrada com manteiga de matcha
Brak ocen
Arroz integral cremoso com palmito
Brak ocen
Bobó de camarão
1h 20min
Risoto de legumes assados e linguado
30min
Quiche de ratatouille e mascarpone
55 min
Triffle de maçã, mascarpone e caramelo
4 Std.
Risoto cremoso de cogumelos e camarão
1 Std.
Húmus de pesto com tomate seco
15 Min
Risoto de curgete e bacon
35 min
Risoto de limão com peito de frango picante
1h 25min