Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 400 g água
- 50 g mel
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 100 g farinha de centeio
- 200 g farinha integral
- 300 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de sal
- 20 g sementes de girassol
- 20 g sementes de abóbora
- 10 g sementes de sésamo brancas
- 10 g sementes de papoila
- Leite q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1110.1 kJ / 265.3 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 357.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de forma sem glúten
14 godz.
Pão da terra
1h 35min
Pão rústico de azeitona
3 godz. 15 min
Pão integral com tomilho-limão
2 Std. 35 Min
Pão irlandês
45min
Manteiga de coco
5 min
Mistura para pão integral
10 Min
Brioche de abóbora
2u.
Broa de centeio
3 Std.
Pão de forma integral
2u.
Pão rápido
1h
Pão alentejano
3h 20 min