Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Öl
- 500 g Wasser
- 300 g Tomaten, in Stücken
- 180 g Kartoffeln, in Würfeln (1 cm)
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ¼ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 500 g gemischtes Gemüse (z. B. Erbsen, grüne Bohnen, Blumenkohlröschen, Möhren, Zucchini, Kohlrabi), in Würfeln (1 cm) bzw. in Stücken (3 cm)
- 100 g Sahne
- 1 Zweig Minze, abgezupft (opcjonalnie)
- 4 - 5 Stängel Basilikum, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 872 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grüne Spargelsuppe
45 min
Tomatencremesuppe
40 min
Rosenkohlcremesuppe
45 min
Gartengemüse-Suppe mit Croûtons und Speck
50 min
Kalte Kartoffel-Porree-Suppe
3u.
Kartoffel-Porree-Suppe
1 Std.
Kartoffel-Porree-Suppe mit Fenchel und Shrimps
45 min
Spaghetti Bolognese mit Basilikum-Parmesan
35 min
Gelbe Paprikacremesuppe
25min
Schnelle Tomatencremesuppe
30min
Frische Tomatensuppe
30min
Brokkolicremesuppe
35 min