Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Butter
- 1000 g Erbsen, TK
- 500 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) -
300
g Crème fraîche
lub 300 g Saure Sahne - ½ TL Zitronenschale
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 778 kJ / 187 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Erbsencremesuppe
30 min
Grüne Erbsenschaumsuppe mit Lachswürfeln
30 min
Blumenkohlsuppe mit Stilton
30 min
Erbsen-Minz-Suppe
30 min
Spinat-Erbsen-Suppe mit Cashews
2h 30min
Erbsensuppe mit Tintenfischringen und Tomaten
50min
Erbsen-Curry-Suppe
40min
Rosenkohlcremesuppe
45 min
Zweierlei Erbsensuppe
50min
Erbsensuppe mit Kürbiskernpesto
30 min
Schnelle Tomatencremesuppe
30 min
Brokkolicremesuppe
35 min