Wersje kompatybilne
Insalata di patate novelle e asparagi con pesto di aneto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelare le patate
- 600 g di patate novelle (media dimensione, vedere consigli)
- 600 g di acqua
Pesto di aneto
- 50 g di cipolla rossa, a metà
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 cm)
- 50 g di pinoli
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 25 - 30 g di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 20 g di capperi sott'aceto
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 150 g di yogurt greco
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
Insalata di patate novelle e asparagi
- 5 uova
- 1300 g di acqua
- 400 g di asparagi verdi spuntati, a metà o in 3
- 150 g di cetriolo, a fette (2 mm)
- pinoli, tostati q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2209.2 kJ / 528 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 595.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di finocchio, sedano e mela (TM6)
15 分钟
Cous cous melanzane, zucchine e tacchino
45min
Cous cous con uova strapazzate e fave
35min
Insalata di finocchi con arance e pinoli
20min
Arcobaleno tortillas (TM6)
30 分钟
Riso gamberi e verdure alla salsa di soia e zenzero
1小时 10 分钟
Insalata con valeriana, asparagi, uova barzotte e mazzancolle
40min
Insalata di patate alla greca (TM6)
1h
Cous cous con Feta e melanzane
30 分钟
Brunch italiano (crepes, frittata, ratatouille e ciambella al limone)
1小时 30 分钟
Poke Bowl vegetariana orzo, zucca e uova
1h
Poké Bowl vegan
50 分钟