Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 3 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 150 g de poudre d'amande
- 15 - 20 g d'eau de fleur d'oranger
- 1 zeste d'orange râpé
- 5 gouttes d'arôme d'amande amère
- 1 pincée de sel
- 20 g de miel
- 50 g de mascarpone
- 75 g de beurre mou, voire pommade
- 30 g d'amandes effilées
- 2 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1395.9 kJ / 334.6 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 84.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte amandine aux poires
2 godz. 30 min
Gâteau aux pommes
1h
Tarte amandine aux pommes et poires
50min
Cake pomme et cannelle
55 min
Gâteau aux poires et noisettes
1 Std. 35 Min
Cake aux fruits secs
2 godz.
Cake pistache et fleur d'oranger
1h
Quatre-quarts coco-citron vert
1h 5min
Petits cakes à l’orange, glaçage citron vert
1h 25min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min
Gâteau aux poires et aux amandes
1h 50 min
Gâteau à la crème de marrons et poires
45 min