Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 3 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 150 g de poudre d'amande
- 15 - 20 g d'eau de fleur d'oranger
- 1 zeste d'orange râpé
- 5 gouttes d'arôme d'amande amère
- 1 pincée de sel
- 20 g de miel
- 50 g de mascarpone
- 75 g de beurre mou, voire pommade
- 30 g d'amandes effilées
- 2 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1395.9 kJ / 334.6 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 84.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake orange-pavot
1 Std.
Quatre-quarts coco-citron vert
1h 5 min
Cake à la noix de coco et aux pépites de chocolat
1 Std.
Petits paniers abricots et pistaches
20h
Gâteau aux pommes
1 Std.
Cake au citron
1 godz. 50 min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55 Min
Cake à la crème de marrons
1 Std.
Cake pistache et fleur d'oranger
1 Std.
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50 Min
Cake pomme et cannelle
55 Min
Cake aux fruits secs
2 Std.