Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 130 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 40 g de fécule de maïs
- 8 g d'arôme d'amande amère
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 468.1 kJ / 110.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 51.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert aux noisettes
2 godz. 40 min
Crème dessert au caramel
1h
Crème au praliné
2h 20 min
Petits pots de crème à la vanille
1sa 35 dk
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Crème dessert au sirop d'érable
20min
Crème dessert aux speculoos
6h 20min
Crème dessert à la vanille
1h 25 min
Pâte de speculoos
10min
Gâteau aux blancs d'œufs
35 min
Crème dessert au chocolat
25 min
Flan sans pâte
6h