Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 130 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 40 g de fécule de maïs
- 8 g d'arôme d'amande amère
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 468.1 kJ / 110.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 51.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux blancs d'œufs
35min
Crème dessert aux speculoos
6sa 20 dk
Chocolat liégeois
4 Std. 30 Min
Crème dessert à la vanille
1 Std. 25 Min
Caramel liquide
35min
Crème dessert au caramel
1 Std.
Crème dessert au lait de noisette et chocolat
1 Std. 20 Min
Crème dessert au sirop d'érable
20min
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Crème dessert aux noisettes
2h 40min
Crème dessert au gianduja
4 Std. 15 Min
Flan sans pâte
6u.