Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 250 g carrots, cut in pieces (3 cm)
- 150 g celery stalks, cut in pieces (2 cm)
- 150 g leeks, cut in pieces (2 cm)
- 1 cooked whole chicken
- 100 g pearl barley, rinsed
- 1500 g water, cold
- 1 ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 438 kJ / 105 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Asian-style Chicken, Rice and Vegetables
40 min
Beef and Ale Stew
2 Std. 20 Min
Chilli con carne
40 min
Pumpkin Soup
35 min
Quick Thai chicken curry
40 min
Beef-Ragout with Macaroni
30 min
Cottage pie
1 Std. 15 Min
Beef Stroganoff
1 Std.
Moroccan Beef Stew with Couscous
40 min
Chicken and Vegetable Soup
1 godz. 30 min
Chicken and Root Vegetable Stew
1 Std.
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 Min