![Spring Chicken Casserole Spring Chicken Casserole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1CD0C54D-9B38-4DE5-913B-4C08A47C571E/Derivates/9662F3FA-E54B-4863-BECA-E6B655DBA769.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g plain flour
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 8 chicken thighs, boneless, skin on
- 15 g olive oil, plus 3-4 Tbsp for frying
- 200 g onions, quartered
- 160 g celery stalks, cut in pieces
- 320 g carrots, cut in pieces
- 800 g chicken stock
-
2
sprigs fresh thyme, leaves only
lub 1 tsp dried thyme - 650 - 800 g potatoes, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 200 g frozen green peas
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1984 kJ / 474 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
Alternatywne przepisy
Lamb and Green Bean Casserole
1u. 10min
Mini Minced Beef Pies with Steamed Vegetables
40min
Cottage pie
1h 15 min
Cottage Pie
1u. 10min
Quick Thai Chicken Curry
40min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 Min
Chicken chorizo and chickpea stew
40min
Chicken and Chorizo Hotpot
45min
Janek's Chicken Soup
2h
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55min
Chicken Curry with Spinach
1ч. 5 мин.