Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g plain flour
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 8 chicken thighs, boneless, skin on
- 15 g olive oil, plus 3-4 Tbsp for frying
- 200 g onions, quartered
- 160 g celery stalks, cut in pieces
- 320 g carrots, cut in pieces
- 800 g chicken stock
-
2
sprigs fresh thyme, leaves only
lub 1 tsp dried thyme - 650 - 800 g potatoes, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 200 g frozen green peas
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1984 kJ / 474 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
Alternatywne przepisy
Chicken Curry with Spinach
1 Std. 5 Min
Mini Minced Beef Pies with Steamed Vegetables
40min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30min
Chicken Noodle Soup
25min
Cottage Pie
1h 10min
Quick Thai Chicken Curry
40min
Chicken and Root Vegetable Stew
1h
Layered Chicken Dinner
1 godz. 45 min
Tomato basil chicken stew
35min
Beef Bourguignon
1h 30min
Chicken Noodle Soup
25min