Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp fenugreek seeds
- 700 g fresh spinach leaves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 100 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded (opcjonalnie)
- 20 g vegetable oil
- 1 tsp garam masala
- 1 tsp ground turmeric
- 50 g plum tomato, halved
- 10 g fresh coriander, cut in pieces
- 150 g water
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade, crumbled - 1 tsp fine sea salt
- 1000 g chicken breasts, skinless, diced (3 cm)
- 30 g lemon juice
- 50 g plain yoghurt, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1617.2 kJ / 386.5 kcal
- Białko
- 40.1 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 604.8 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and Mushroom Balti
50min
Quick Lamb Dhansak
50min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1 Std. 35 Min
Chicken Jalfrezi
1h
Butter Chicken
50min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Lamb Keema with Peas
1h
Kofta Curry
1 Std. 10 Min
Prawn Bhuna
30 min
Keralan Fish Curry
30 min