![Focaccia integrale con cipolle e peperoni Focaccia integrale con cipolle e peperoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fd2da2f3c40312336260568480f4b99d/Derivates/3574beed520036b33cc0a8a35307fb2c0500eb97.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
- 15 g di miele
-
20
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 8 g di lievito di birra disidratato - 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di farina integrale
- ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 150 g di cipolla a metà in senso verticale (1 cipolla piccola)
- 150 g di peperone rosso, in 4 spicchi, privato dei semi e delle membrane
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 cucchiaini di rosmarino fresco, tritato
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 201 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Plumcake mediterraneo formaggio e verdure
50 Min
Focaccia alle carote
3h 30 min
Focaccia cipolle e zucca
2h
Focaccia integrale con cipolle e peperoni (TM6)
3 Std. 20 Min
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24sa
Frittata di albumi con zucchine
30 Min
Baguette integrale
5h
Focaccia morbida
4h
Impasto per pizza integrale
2h
Focaccia barese
2h 55min
Pizza barese ai pomodorini
2h
Focaccia barese TM6
4h