Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
- 15 g di miele
-
20
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 8 g di lievito di birra disidratato - 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di farina integrale
- ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 150 g di cipolla a metà in senso verticale (1 cipolla piccola)
- 150 g di peperone rosso, in 4 spicchi, privato dei semi e delle membrane
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 cucchiaini di rosmarino fresco, tritato
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 201 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane in cassetta pepe e curcuma
4 godz.
Focaccia con patate e rosmarino (TM6)
2sa 35 dk
Torta salata di verdure e contorno di insalata
1ωρ. 5 λεπτ.
Muffin di patate dolci con noci
1h
Focaccia ai cereali
2h 5min
Focaccia integrale con cipolle e peperoni (TM6)
3h 20 min
Panini integrali alla paprika
3 Std. 30 Min
Pizza al lardo, pere, gorgonzola e noci
6 godz. 15 min
Tortine ricotta e cioccolato
1h
Piadina (vegan)
45min
Pizza multicereali con Brie, prosciutto crudo e confettura di fichi
3h 35min
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24sa