Lonza di maiale sottovuoto con salsa al burro

Lonza di maiale sottovuoto con salsa al burro

4.7 68 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 10 g di sale grosso
  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 foglia di salvia fresca
  • 1 foglia di alloro secca
  • 2 grani di pepe nero
  • 2 bacche di ginepro
  • 1500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 800 g di lonza di maiale senza nervi, in 2 pezzi
  • 2 cucchiai di aceto balsamico
    2 cucchiai di aceto di vino
  • brodo vegetale fino ad arrivare a 400 g di liquido
  • 25 - 30 g di amido di mais (maizena)
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 50 g di burro a pezzi
  • sale (opcjonalnie) q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 313.8 kcal / 1312.8 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 19.9 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Sód 754.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...