Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 490 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
lub 1 cucchiaino di malto in polvere (opcjonalnie) -
10
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 3 g di lievito di birra disidratato - 200 g di farina di segale
- 200 g di farina di forza (o manitoba)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 12 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1681.3 kJ / 401.8 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 73.9 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1183.3 mg
Alternatywne przepisy
Pane ai cereali
3 Std.
Pane di segale e erbe aromatiche
17 Std. 30 Min
Pane in cassetta pepe e curcuma
4h
Menù: Branzino al cartoccio con broccoli; Pere al vapore con cioccolato
1h
Pa Gialt (Pane giallo)
3 Std. 30 Min
Treccine con semi di papavero
16 Std. 30 Min
Pane di kamut e farro
4h
Focaccia alla curcuma
3 Std. 30 Min
Piadina (vegan)
45min
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24h
Impasto base per pane
1h
Impasto per pizza integrale
2h