Wersje kompatybilne
Spiced white chocolate and macadamia skillet brownie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 150 g macadamia nuts
- 60 g crystallised ginger
- 300 g good-quality white chocolate, broken into pieces
- 150 g gluten free flour
- 150 g caster sugar
- 4 eggs
- 2 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp ground ginger
- 2 pinches sea salt
- 300 g whipped cream, to serve
- 2 tbsp ginger syrup, to serve
- honeycomb, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3055.2 kJ / 730.2 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 71.4 g
- Tłuszcz
- 47.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 112.7 mg
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20 min
Apricot liqueur
30 min
Mixed berry pavlova stack
5h 30 min
Tiramisu canelé (Lode Pies)
51u. 35min
Plum Clafoutis (TM6)
Pas d’évaluation
Pineapple Cheese Braid
3u. 30min
Caramel and Vanilla Pie
3 Std.
Strawberries and cream bites
1h 5 min
Triple chocolate layer cake
5h 20 min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28 Std.
Peanut butter and chocolate custard (TM6)
15min
Traditional crème brûlée
25u.