Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggs
- 6 eggs, chilled
- water, to fill (to the 1L fill level)
Scotch Eggs
- 50 g eschalot, cut into halves
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 600 g beef, sinew free, cut into pieces (3 cm) and partially frozen
- 2 eggs
- 15 g English mustard
- 70 g dried breadcrumbs
- 1 ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground white pepper
- plain flour, to dust
- 1500 g vegetable oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 10400.7 kJ / 2485.8 kcal
- Białko
- 31.6 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 261.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 754.4 mg
Alternatywne przepisy
Christmas mince pies
1h 40min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30 min
Sausage sizzle with beer braised onions
1h 15min
Sweet and sour pork
40 min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25 min
Rustic beef tarts
1h
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2h
Butterscotch Delight
20 min
NZ mustard sauce
15 Min
Guinness beef pies
2h 15min
Classic christmas fruit mince
1 godz. 10 min
Tiger rolls
2h 50min