![Scotch eggs Scotch eggs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4a37c8e7-cbb2-4862-9538-dee677d17a3a/Derivates/89130a06-6955-47fa-aa84-d19b9ab7636a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggs
- 6 eggs, chilled
- water, to fill (to the 1L fill level)
Scotch Eggs
- 50 g eschalot, cut into halves
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 600 g beef, sinew free, cut into pieces (3 cm) and partially frozen
- 2 eggs
- 15 g English mustard
- 70 g dried breadcrumbs
- 1 ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground white pepper
- plain flour, to dust
- 1500 g vegetable oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 10400.7 kJ / 2485.8 kcal
- Białko
- 31.6 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 261.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 754.4 mg
Alternatywne przepisy
Marmalade-glazed Ham
1 Std. 50 Min
Brandy snaps
30min
Braised Lamb Shanks
3 Std. 35 Min
Italian sausages
40min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1h
Beef and Beer Pie
1 godz. 40 min
Cider-brined pork chops with apple dressing
2 Std. 20 Min
Carrot and swede mash
25min
Beef and mushroom hot pot
2 Std.
Steamed Raspberry Jam Pudding
2h 50min
Mini chicken kyivs
45 min
Irish lamb stew
6 godz. 20 min