Scotch eggs

Scotch eggs

4.2 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

Eggs
  • eggs chilled
    6
  • water to fill (to the 1L fill level)
Scotch Eggs
  • eschalot cut into halves
    50 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • beef sinew free, cut into pieces (3 cm) and partially frozen
    600 g
  • eggs
    2
  • English mustard
    15 g
  • dried breadcrumbs
    70 g
  • sea salt
    1 ½ tsp
  • ground white pepper
    ½ tsp
  • plain flour to dust
  • vegetable oil
    1500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 2485.8 kcal / 10400.7 kJ
Białko 31.6 g
Tłuszcz 261.6 g
Węglowodany 10.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 20.4 g
Sód 754.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...