Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 500 g water
- 300 g apples, peeled, cored and cut into thin wedges (see Tips)
- 30 g sultanas (optional)
- 1 cinnamon quill
- 200 g feijoas (approx. 2-3 feijoas), peeled and cut into wedges (see Tips)
- 40 g stem ginger, cut into pieces (5 mm - see Tips)
- 120 g caster sugar, plus extra for sprinkling
- 2 eggs
- 20 g milk (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 120 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- ¼ tsp nutmeg
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1693.3 kJ / 403.2 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 164.7 mg
Alternatywne przepisy
Fruit scones
30 min
Ginger fluff
50 min
Caramel feijoa upside down cake
1h 10 min
Gingerbread
1h 30min
Feijoa jelly
27 Std. 40 Min
Feijoa chutney
1h 15 min
Feijoa crumble slice
1h 5 min
Cheese and bacon scones
35 min
Date and nut loaf
1h 20 min
Ginger slice
1sa 35 dk
Stewed apples with walnut crumble topping
25 min
Afghan biscuits
25 min