![Apple, feijoa and ginger sponge pudding Apple, feijoa and ginger sponge pudding](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5eaecf93-afbe-496a-82d6-031c2032913c/Derivates/7a6b4f62-db30-4225-abef-59d72c9eb8cd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 500 g water
- 300 g apples, peeled, cored and cut into thin wedges (see Tips)
- 30 g sultanas (optional)
- 1 cinnamon quill
- 200 g feijoas (approx. 2-3 feijoas), peeled and cut into wedges (see Tips)
- 40 g stem ginger, cut into pieces (5 mm - see Tips)
- 120 g caster sugar, plus extra for sprinkling
- 2 eggs
- 20 g milk (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 120 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- ¼ tsp nutmeg
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1693.3 kJ / 403.2 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 164.7 mg
Alternatywne przepisy
Afghan biscuits
25 Min
Lolly cake
4h 5 min
Feijoa jelly
27h 40min
Feijoa celebration cake
1h 30min
Chicken and feijoa curry
35 min
Feijoa chutney
1h 15 min
Tomato relish
2h 10min
Ginger slice
1j 35 menit
Caramel feijoa upside down cake
1 Std. 10 Min
Feijoa crumble slice
1 Std. 5 Min
Apple sponge pudding
1h 20min
Cheese and bacon scones
35 min