Apple, feijoa and ginger sponge pudding

Apple, feijoa and ginger sponge pudding

4.3 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • unsalted butter softened, plus extra for greasing
    120 g
  • water
    500 g
  • apples peeled, cored and cut into thin wedges (see Tips)
    300 g
  • sultanas (optional)
    30 g
  • cinnamon quill
    1
  • feijoas (approx. 2-3 feijoas), peeled and cut into wedges (see Tips)
    200 g
  • stem ginger cut into pieces (5 mm - see Tips)
    40 g
  • caster sugar plus extra for sprinkling
    120 g
  • eggs
    2
  • milk (see Tips)
    20 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • plain flour
    120 g
  • baking powder
    2 tsp
  • nutmeg
    ¼ tsp
  • salt
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 403.2 kcal / 1693.3 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 53.9 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g
Sód 164.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...