Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à tarte
- 150 g de farine de blé, et un peu plus pour le plan de travail
- 75 g de beurre, en morceaux
- 1 pincée de sel
- 50 g d'eau
La garniture
- 100 g d'oignons, coupés en deux
- 4 brins de persil plat frais
- 150 g de jambon fumé
- 700 g d'échine de porc, désossée, détaillée en dés
- 1 oeuf
- 30 g de cognac
- 1 c. à café rase de poivre moulu
- 15 g de sel
- 6 oeufs cuits durs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2052 kJ / 491 kcal
- Białko
- 36.5 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain plissé margherita
3 godz. 15 min
Crème brûlée cuite à la vapeur (Métrique) (TM6)
4h 45min
Clafoutis aux prunes (TM6)
1 godz. 15 min
Pain plat aux pommes de terre et au romarin (TM6)
1 godz.
Galette de ratatouille (TM6)
1h 30min
Rillette de sardine au citron
5 min
Saumon aux herbes et citron Sous vide
1h 40min
Jambalaya au chorizo, crevettes et mangue
3h
Glace à la vanille
12h
Gelée de groseille
50min
Tartare d’œufs
35min
Sauce vinaigrette Dijon et érable
15min