![Insalata di peperoni con tarator alla bulgara Insalata di peperoni con tarator alla bulgara](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4a62b0474a5e241e6cd55684f597b015/Derivates/ef697f201ceec19eb4ec0ca16947e548146f7202.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tarator
- 30 g di gherigli di noci
- 2 - 3 spicchi di aglio
- 10 g di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
- 250 g di cetrioli, pelati a pezzi
- 380 g di yogurt greco bianco, non zuccherato
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 5 g di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di olio di oliva + q.b.
- 600 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 750.5 kJ / 179.3 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 335.3 mg
Alternatywne przepisy
Tagliatelle alle verdure con salsa alle arachidi (vegan)
30min
Freekeh con melagrana, noci e primo sale
40min
Uova alla turca con yogurt greco e insalata verde
30min
Lasagne vegan con funghi, cavolo nero e pesto di rucola e noci
Brak ocen
Zuppa di frutti di mare a Cottura Lenta
1 godz. 5 min
Gratin di gnocchi al porro
50min
Pesce al sale con verdure e dressing all'arancia
50min
Fudge alle arachidi salate
2ч. 30 мин.
Spiedini di seitan e verdure
50min
Barrette di frozen yogurt e fragole
6h 10min
Millefoglie vegetariana
1ч. 30 мин.
Insalata di finocchi e mela
20min