Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tarator
- 30 g di gherigli di noci
- 2 - 3 spicchi di aglio
- 10 g di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
- 250 g di cetrioli, pelati a pezzi
- 380 g di yogurt greco bianco, non zuccherato
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 5 g di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di olio di oliva + q.b.
- 600 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 750.5 kJ / 179.3 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 335.3 mg
Alternatywne przepisy
Tramezzini tricolore
5h 20min
Insalata di gamberi, sedano e melone
20 min
Infuso freddo vaniglia e mirtilli
3h
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra (TM6)
45min
Insalata greca con pollo marinato al vapore (TM6)
1h 10 min
Clafoutis di prugne (TM6)
Brak ocen
Insalata Feta, ciliegie e gremolada alle mandorle
10 Min
Salsa al prezzemolo
20 min
Pappardelle alla curcuma con fagiolini e mandorle (per 2 persone)
45min
Fileja tropeani
2sa
Insalata di barbabietole e lenticchie
30 Min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
35 Min