Insalata di peperoni con tarator alla bulgara

Insalata di peperoni con tarator alla bulgara

4.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Tarator
  • 30 g di gherigli di noci
  • 2 - 3 spicchi di aglio
  • 10 g di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
  • 250 g di cetrioli pelati a pezzi
  • 380 g di yogurt greco bianco, non zuccherato
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 5 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 50 g di olio di oliva + q.b.
  • 600 g di peperoni rossi puliti e a listarelle

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 179.3 kcal / 750.5 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 7.9 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 335.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...