Nigiri sushi

Nigiri sushi

5.0 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porciones

Składniki

Arroz
  • de sal
    2 cditas
  • de vinagre de arroz natural (ver tip)
    50 g
  • de azúcar
    15 g
  • de agua
    1000 g
  • de arroz para sushi
    300 g
Nigiri sushi
  • pasta de wasabi, lista para usar para untar
  • de salmón fresco en láminas (aprox. 6-12 mm de grosor y 2.5x5 cm de ancho y largo)
    150 - 200 g
    100 g de atún fresco, en láminas (aprox. 6-12 mm de grosor y 2.5x5 cm de ancho y largo)
  • jengibre encurtido, tipo "beni shoga" para acompañar
  • salsa de soya la necesaria para acompañar

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 251.9 kcal / 1053.7 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 4.2 g
Węglowodany 42.2 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 799.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...