Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arroz
- 2 cditas de sal
- 50 g de vinagre de arroz natural (ver tip)
- 15 g de azúcar
- 1000 g de agua
- 300 g de arroz para sushi
Nigiri sushi
- pasta de wasabi, lista para usar para untar
-
150 - 200
g de salmón fresco, en láminas (aprox. 6-12 mm de grosor y 2.5x5 cm de ancho y largo)
lub 100 g de atún fresco, en láminas (aprox. 6-12 mm de grosor y 2.5x5 cm de ancho y largo) - jengibre encurtido, tipo "beni shoga", para acompañar
- salsa de soya, la necesaria para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1053.7 kJ / 251.9 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 799.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poke bowl de atún spicy
30min
Temaki sushi (TM6)
1h 40min
Boba Cheesecake
6 Std. 45 Min
Pollo a la naranja estilo Oriental
50min
Donas de sushi
50min
Hamburguesa bañada en salsa de queso
1u.
Jugo de carne, empanadas y chimichurri (Black Diamond)
2u.
Sushi California
1u.
Carpaccio de betabel con burrata (Pelar)
1h 25min
Muslos de pollo Teriyaki Al vacío TM5
2h 5 min
Bocados de pulled pork con ensalada de col
14 Std.
Salmón al vapor con glaseado de soya y jengibre
30min