
Urządzenia i Akcesoria
Nigiri sushi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porciones
Składniki
Arroz
-
de sal2 cditas
-
de vinagre de arroz natural (ver tip)50 g
-
de azúcar15 g
-
de agua1000 g
-
de arroz para sushi300 g
Nigiri sushi
-
pasta de wasabi, lista para usar para untar
-
de salmón fresco en láminas (aprox. 6-12 mm de grosor y 2.5x5 cm de ancho y largo)150 - 200 g
-
jengibre encurtido, tipo "beni shoga" para acompañar
-
salsa de soya la necesaria para acompañar
Wartości odżywcze na 1 porción
Kalorie
251.9 kcal /
1053.7 kJ
Białko
9.3 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
42.2 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
799.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Viaje a Japón
10 Przepisów
Meksyk
Meksyk