Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arroz
- 2 cditas de sal
- 50 g de vinagre de arroz natural (ver tip)
- 15 g de azúcar
- 1000 g de agua
- 300 g de arroz para sushi
Nigiri sushi
- pasta de wasabi, lista para usar para untar
-
150 - 200
g de salmón fresco, en láminas (aprox. 6-12 mm de grosor y 2.5x5 cm de ancho y largo)
lub 100 g de atún fresco, en láminas (aprox. 6-12 mm de grosor y 2.5x5 cm de ancho y largo) - jengibre encurtido, tipo "beni shoga", para acompañar
- salsa de soya, la necesaria para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1053.7 kJ / 251.9 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 799.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gohan
45 min
Cocción de arroz japonés (500 g)
35min
Arroz para sushi
40 min
Temaki sushi (TM6)
1h 40min
Gua Bao (Panes rellenos de cerdo bbq)
13h
Poke bowl hawaiano
45 min
Onigirazu (sándwiches de arroz japoneses)
1h 10min
Cocción de arroz japonés (350 g)
35min
Nigiri sushi
1h
Sushi California
1h
Cocción de arroz jazmín (400 g) TM6
35min
Cocción de arroz jazmín (350 g) TM6
35min