Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de leche
- 100 g de mantequilla sin sal (50 g derretida para barnizar)
- 50 g de azúcar
-
25
g de levadura fresca
lub 12 g de levadura seca instantánea - 500 g de harina de trigo
- 1 cdita de sal
Relleno
- 150 g de jamón cocido, en cubos (ver tip)
- 100 g de aceitunas verdes deshuesadas
-
6
rebanadas de jamón serrano
lub 10 rebanadas de tocino ahumado - 6 rebanadas de queso manchego o gouda (ver tip) (opcjonalnie)
- 30 g de alcaparras
- 50 g de uva pasa sultana (opcjonalnie)
Horneado
- 1 huevo batido con un poco de leche para pintar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1139 kJ / 272 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masa básica para tamales
1h 30 min
Pan de leche con nueces
1 godz. 50 min
Brazo gitano de café
2h 30 min
Pan francés lagunero TM6 (Torreón)
2 Std.
Pan de leche
2h 20 min
Volteado de piña
1h 30 min
Trenza de pan de leche
2h 20 min
Roles de canela
2h 30 min
Pastel de limón y merengue
2 godz. 10 min
Pan de caja con ajonjolí
2 Std.
Pan de jamón
2 Std.
Arepas
30 min